VSO laten controleren – gratis vaststellingsovereenkomst check

VSO laten controleren – gratis vaststellingsovereenkomst check2024-05-31T09:24:52+00:00

Vaststellingsovereenkomst (VSO) laten controleren

Om de voorwaarden vast te leggen van je arbeidsovereenkomst, wilt u graag uw vaststellingsovereenkomst laten controleren. Een vso wordt afgesloten tussen een werkgever en werknemer. Het laten controleren van je VSO door een juridisch expert, zoals een jurist gespecialiseerd in arbeidsrecht, kan je helpen om je rechten te begrijpen en te beschermen.

Uw VSO laten controleren; hoe werkt het?

Wij beoordelen of het voorstel van de werkgever aan alle regels voldoet en of u het maximale krijgt aangeboden. Vaak staan er fouten in een vaststellingsovereenkomst, zorg ervoor dat alles goed geformuleerd staat en schakel een arbeidsjurist in.

Om uw vso te laten controleren, beoordelen wij of het voorstel van de werkgever aan alle regels voldoet. En of de aangeboden voorwaarden in de vaststellingsovereenkomst (vso) zo gunstig mogelijk zijn voor u, de werknemer. 

vso laten controleren

Hoe werkt het? Heel eenvoudig.

  • upload de vaststellingsovereenkomst
  • Tijdens kantooruren ontvangt u binnen 30 minuten een reactie op de vso van onze arbeidsjurist
  • Dit eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend

Op werkdagen tussen 9:00 en 21:00 kunnen wij binnen 30 minuten uw vaststellingsovereenkomst controleren!

Het proces van de VSO check is eenvoudig

Een vaststellingsovereenkomst (vso), ook bekend als beëindigingsovereenkomst, speelt een cruciale rol bij ontslag met wederzijds goedvinden tussen een werkgever en werknemer. Het is een juridisch document dat de afspraken rondom je ontslag vastlegt. Zowel u, de werknemer, als de werkgever moeten zich aan deze overeenkomst, waarin beide partijen worden beschermd, houden. 

Waarom uw VSO laten controleren?

Het is cruciaal om een vaststellingsovereenkomst (vso) goed te laten controleren, vooral met het oog op behoud van het recht op een WW-uitkering. Wanneer u geconfronteerd wordt met ontslag en uw werkgever biedt u een vso aan, is het belangrijk om deze professioneel te laten controleren en juridisch advies te zoeken. Wat de reden van ontslag ook is, zoals: een reorganisatie, langdurige ziekte, een arbeidsconflict of een andere aanleiding. 

Er kunnen belangrijke details over het hoofd gezien worden, zeker omdat ontslagsituaties vaak emotioneel beladen zijn. Het inschakelen van een objectieve en deskundige jurist om uw vso te controleren, waarborgt uw rechten en voordelen tijdens ontslag.

Waar moet u op letten bij een vaststellingsovereenkomst?

Uw vaststellingsovereenkomst (vso) ontvangen? Let op deze 7 punten:

  • Niet verwijtbaar: bevestiging dat de werknemer niet verwijtbaar is aan het ontslag.
  • Geen dringende reden: dit is een verklaring dat er geen dringende reden (zoals wangedrag) voor het ontslag is, wat belangrijk is voor het recht op uw WW-uitkering.
  • Verweer tegen initiatief werkgever: In sommige situaties is het handig op te nemen dat een werknemer verweer heeft gevoerd tegen het initiatief van de werkgever.
  • Begin- en einddatum: Een duidelijke vermelding van de startdatum van de arbeidsovereenkomst en de einddatum.
  • Ontslagvergoeding: Specificatie van de hoogte en voorwaarden van de ontslagvergoeding.
  • Juridisch budget: Met een juridisch budget kan een controle of onderhandeling vaak op kosten van de werkgever gevoerd worden en heeft de werknemer zelf geen kosten.
  • Recht op WW: Zorg ervoor dat de vaststellingsovereenkomst (vso) de werknemer niet uitsluit van het recht op een WW-uitkering door de bovenstaande elementen zorgvuldig te formuleren.

Hoe kan een jurist helpen bij het controleren van een VSO?

De jurist duikt in de details van de vaststellingsovereenkomst om te verzekeren dat alle juridische aspecten correct zijn. Ook verkent de jurist of er ruimte is voor verbetering in uw specifieke situatie. Een belangrijk onderdeel van dit proces is de schriftelijke vastlegging van alle overeengekomen voorwaarden.

VSO getekend, maar u wil erop terugkomen

Als werknemer heeft u het recht om een eenmaal ondertekende vaststellingsovereenkomst binnen een termijn van 14 dagen na het verlenen van uw instemming te herroepen. De werkgever, die de vso opstelt, heeft echter geen bedenktijd. Voor de werkgever is de vso dus definitief.

Wanneer wordt de vrijstelling van werk overeengekomen?

Het opnemen van vrijstelling van werkzaamheden in de vaststellingsovereenkomst (VSO) is een belangrijke stap die vaak wordt overwogen. 

  • Er sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding door een arbeidsconflict. In zulke gevallen kan de relatie tussen werkgever en werknemer onder druk staan.
  • De werkzaamheden van de werknemer zijn komen te vervallen en de werkgever is niet in staat passend vervangend werk te bieden. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld: reorganisaties, automatisering of een afname van het werkvolume.
  • De werkgever is van mening dat de werknemer niet naar behoren functioneert en er geen alternatieve werkzaamheden beschikbaar zijn. Dit kan leiden tot een besluit om de arbeidsrelatie te beëindigen.

Procedure voor het laten controleren van een VSO

Bij het laten controleren van een vaststellingsovereenkomst (VSO) door onze ervaren arbeidsjuristen, volgt u een eenvoudig stappenplan. Ten eerste, uploadt u de vaststellingsovereenkomst via onze website of stuurt u deze per e-mail. Vervolgens ontvangt u binnen 30 minuten tijdens kantooruren een reactie van een van onze arbeidsjurist. Dit eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

In het eerste gesprek bespreken we de belangrijkste punten van uw VSO en identificeren we mogelijke risico’s en verbeterpunten. Onze juristen controleren of het voorstel van de werkgever aan alle wettelijke regels voldoet en of de aangeboden voorwaarden gunstig voor u zijn. We letten op cruciale details zoals de ontslagvergoeding, de start- en einddatum van de arbeidsovereenkomst, en de voorwaarden voor behoud van uw WW-uitkering.

Na de initiële beoordeling ontvangt u een gedetailleerde feedback. Onze juristen leggen u uit wat uw rechten zijn en geven aanbevelingen voor eventuele aanpassingen in de overeenkomst. Dit helpt u om een weloverwogen beslissing te nemen en zorgt ervoor dat u het maximale uit uw VSO haalt.

Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen en wilt u laten controleren of alles klopt? Onze experts staan u graag te woord; stel al uw vragen over transitievergoeding, vaststellingsovereenkomsten en ontslag.

  • Wij kennen onze klanten bij naam; u bent bij ons meer dan alleen een dossiernummer.
  • Elke situatie is uniek en wij bieden oplossingen op maat die aansluiten bij uw specifieke behoeften.
  • Met meer dan 10 jaar ervaring in arbeidsrecht, hebben onze juristen de meest uiteenlopende vraagstukken behandeld en succesvol opgelost.
  • We bieden een gratis en vrijblijvend eerste gesprek om uw VSO te bespreken en uw rechten uit te leggen.
  • Binnen 30 minuten tijdens kantooruren ontvangt u een reactie van een van onze arbeidsjuristen.

Heb je recht op een uitkering bij vaststellingsovereenkomst?

Je hebt alleen recht op een WW-uitkering wanneer de vaststellingsovereenkomst aan de juiste voorwaarden voldoet. Voldoet een vaststellingsovereenkomst niet geheel aan deze voorwaarden dan kan de WW-uitkering worden geweigerd. Je hebt nooit recht op een ZW-uitkering wanneer je een vaststellingsovereenkomst tekent wanneer er een opzegverbod tijdens ziekte geldt.

Heb je bij VSO recht op transitievergoeding?

Er is geen wettelijk recht op een transitievergoeding bij een VSO. Maar je gaat natuurlijk alleen akkoord met een VSO wanneer je tevreden bent met de afspraken en dus ook met de (hoogte) van de vergoeding.

Hoeveel maanden salaris bij vaststellingsovereenkomst?

Hoeveel maanden salaris mee is erg afhankelijk van de situatie, de wettelijke transitievergoeding ligt op 1/3 maandsalaris per gewerkt jaar. Wanneer er een ontslag via een vaststellingsovereenkomst wordt gedaan ligt de vergoeding als snel op 1/2 maandsalaris of hoger per gewerkt jaar. Het ligt ook aan hoe sterk de werkgever staat.

Neem contact met onze arbeidsjurist mr. Robin Sieverdink op via WhatsApp, bel 085 080 5482 of stuur een mail; hij staat u graag te woord en geeft antwoorden op uw vragen en hij kan snel uw vaststellingsovereenkomst controleren.

  • 100% gratis advies en controle
  • Voor 19:30 uw vso opgestuurd? Binnen 30 minuten advies
  • Er wordt naar u geluisterd op een manier waar u zich prettig bij voelt
  • Een jurist die met 95% zekerheid een betere ontslagregeling voor u behaalt

Wat onze klanten zeggen ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Ik wil je nog bedanken voor je goede adviezen, support en belangstelling.
Ik ben toevallig via google bij jullie terecht gekomen en was en ben nog steeds verbaasd over jou goede adviezen interesse om het te blijven volgen. Het waren waren voor ons spannende en moeilijke zaken waar we nog nooit mee te maken hadden gehad. Maar we konden altijd bellen of appen en er kwam een antwoord.
Nogmaals dank daarvoor we wensen jou alle goeds. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Piet

Dag, jouw hulp was super goed
Na alle stress ging ineens de zon schijnen. Hopelijk een goed voorteken! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Anette

Robin is the best !! He really help you because he love what he do. With my case he did study all documents and explain  to me all my rights what i have and what i can do and always with good way talking you, it feels like he is defending himself.

Thanks !! a lot to Robin and legalworx for the help the support and the opportunity!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Souhai

Via Google op deze website terecht gekomen en zeer prettig ontvangen. Duidelijke uitleg bij alles en goed advies,ik kan niets anders dan dit bedrijf aanbevelen bij transitievergoedingen /vaststellingsovereenkomst.Toppers! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Esther

Robin is makkelijk om mee te praten. Zijn reactie tijd was in het hele traject erg snel en de communicatie kan deels via whatsapp. Ik heb het gevoel dat hij door een goede juridische onderbouwing het onderste uit de kan heeft gehaald voor me, dus zeker een aanrader. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Luuk

Goedemiddag Robin,

Ik wil je enorm bedanken voor je hulp! Het contact heb ik als prettig ervaren. Het gaf mij veel rust dat jij mijn zaak van mij overnam. Alles was binnen een week geregeld.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Henriette

Robin heeft mij snel, vakkundig en professioneel geholpen met vragen waar ik zelf geen antwoord op had. Hij heeft de kennis in huis en weet deze op een duidelijke en goede manier over te brengen en is iemand die weet waar hij over praat, zonder er omheen te draaien. Je bent een klasse apart en zal in de toekomst bij jou terugkomen als ik weer een vraag heb. Voor mij geen ander dan Robin! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Marleen

Bedankt voor je kundige inzet afgelopen dagen , zal jou adviseren als ooit in de toekomst iemand op zoek is naar hulp

heel erg bedankt voor je hulp

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Dennis

Ik ben zeer tevreden over de bijstand die ik heb gekregen van Robin. Hij heeft er toch meer uit weten te trekken dan ik had verwacht om tot een goed einde te komen in het conflict wat er was met de werkgever. Vriendelijk en professioneel.

R. de Vogel, .
Gemiddelde transitievergoeding bij vaststellingsovereenkomst2023-08-01T11:32:27+00:00

De gemiddelde “transitievergoeding” die in een vaststellingsovereenkomst (VSO) wordt opgenomen bedraagt 0,57 bruto maandsalaris per gewerkt jaar. Dit is dus 0,24 bruto maandslaris hoger dan de wettelijke berekening. De vergoeding valt dus gemiddeld hoger uit wanneer er door een jurist onderhandeld wordt over een VSO.

Vaststellings overeenkomst en transitievergoeding2023-06-09T08:06:57+00:00

In theorie bestaat er geen recht op een transitievergoeding bij een vaststellingsovereenkomst (VSO). De werkgever is alleen een transitievergoeding verschuldigd wanneer er een ontslag via het UWV of ontbinding via het kantongerecht plaatsvindt. Echter is het wel gebruikelijk dat er in de VSO een ontslagvergoeding wordt opgenomen die net zo hoog of hoger is dan de wettelijke transitievergoeding.

Wanneer heb ik geen recht op een transitievergoeding2023-06-09T07:59:45+00:00

U heeft geen recht op een transitievergoeding wanneer u zelf ontslag neemt (behalve als werkgever ernstig verwijtbaar gehandeld heeft), u ernstig verwijtbaar bent aan het ontslag en wanneer de werkgever failliet is verklaard of een surseance van betaling heeft. Dit betekent ook dat wanneer u besluit de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet te verlengen u geen recht heeft op een transitievergoeding.

Wanneer heb ik recht op een transitievergoeding2023-06-09T07:56:06+00:00

U heeft recht op een transitievergoeding wanneer de werkgever het initiatief neemt om de arbeidsovereenkomst te beëindigen via het UWV of Kantonrechter. De voorwaarden hierin is wel dat u niet ernstig verwijtbaar mag zijn aan het ontslag, zoals o.a. bij diefstal of fraude. Dit betekent dat u ook recht heeft op een transitievergoeding wanneer de werkgever besluit uw arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd niet te verlengen.